Терміни посадки часнику восени

  • Терміни посадки часнику восени

Часник - овочева культура, що має популярність в Україні і за її межами не одну сотню років.

Які терміни посадки часнику восени

Висадка часнику проходить за місяць, півтора до приходу морозів. До того, як настане зима і земля буде промерзлою, часник встигне пустити своє коріння до 12 сантиметрів. Відмінний час для посадки часнику з середини вересня по середину жовтня.

Одже, за місячним календарем сприятливі дні для посадки часнику в 2022 році:

  • вересень – 2, 10, 11, 12, 13, 19;
  • жовтень – 6, 8, 9, 11, 12;
  • листопад – 5, 6, 7;
  • грудень – 11, 12, 13, 14, 17 (в зависимости от погоды в вашем регионе). 

Увага! Не саджайте в 2022 році озимий часник в такі дні:

  • вересень – 1, 6, 16, 20; жовтень – 5, 16; листопад – 4, 8, 9, 10, 18; грудень – 1, 2, 3, 18, 29.

Яку вибрати для цього часникосаджалку?

На підготовленій ділянці землі роблять борозни глибиною 3-10 сантиметра на відстані 20 сантиметрів один від одного. Такий крок посадки і глибину висадки часнику можуть робити кілька моделей чеснокосажалок:

Коли зубчики часнику потрапили в грунт, його обов'язково мульчують 2-х сантиметровим шаром сухого торфу або змішують землю з тирсою. Якщо зима проходить без снігу, доведеться накрити посів руберойдом або поліетиленом, але як тільки випаде сніг, зніміть накриття, щоб сніг лягав на ділянку.

Імпортна сільгосптехніка завжди мала високу якість, але і велику собівартість теж. Багато фермерів просто не можуть собі дозволити купити дорогу чеснокосажалку. Але слава Богу у нас є вітчизняний виробник, який робить відмінну техніку за доступними цінами будь-якому фермеру. Одним з кращих виробників в Україні можна сміливо назвати ПП Корунд.

Купити часникосаджалку для мотоблока, мототрактора і міні-трактора Ви можете в нашому Інтернет-магазині, а менеджери магазину допоможуть Вам у вашому виборі.